luni, 16 aprilie 2018

Vama Bors

Captură record făcută vineri dimineaţă de poliţiştii de frontieră din Borş. Aceştia au depistat 79 de persoane având cetăţenie declarată Iran Irak, Siria, Turcia şi China, care au încercat să iasă ilegal din ţară, ascunse în interiorul unui automarfar.
Potrivit unui comunicat al Poliţiei de frontieră, descoperirea a fost făcută la ora 9.30, când s-a prezentat la ieşirea din ţară un cetăţean sârb, şofer al unui autocamion înmatriculat în Serbia, din documentele prezentate la control rezultând că efectuează un transport cu peleţi pentru Polonia.
"Procedându-se la exploatarea analizelor de risc specifice, a fost efectuat controlul fizic al mijlocului de transport, de către echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră români şi maghiari, fiind descoperite ascunse în interiorul camionului 79 de persoane, dintre care 41 bărbaţi, 18 femei şi 20 minori. Verificările preliminare au relevat faptul că cei în cauză sunt cetăţeni din  Iran, Irak, Siria, Turcia şi China, înregistraţi ca solicitanţi de azil în România", arată comunicatul.

Un comentariu: